Hvad kan vi hjælpe med?

Fratrædelse af medarbejder

Brugerkonto

Denne guide vejleder dig i, hvordan du kan fratræde en bruger, hvis du har en bruger oprettet, som ikke længere skal have adgang til dit regnskab

Forberedelse af fratrædelse

Inden en medarbejder sættes som fratrådt, er det en god ide at godkende evt. registrerede timer først.

Vælg Tid-> Omkostningsregistrering og åbn fanen 'Godkendelse'.

Som standard foreslås godkendelse af timer i indeværende uge, men du kan rette datoen. Ved tryk på pilen ud for medarbejderen, åbnes alle time registreringer på denne medarbejder. Marker linjerne og Godkend.

 

Sæt medarbejder som fratrådt

Vælg Opsætning -> Virksomhed -> Brugere, og tryk på medarbejderen i oversigten.

I boksen 'Opsætning' vælges fanen 'Medarbejder', og tryk på rediger ikonet i højre hjørne for at se alle indstillinger.

Indtast dato for fratrædelsen i feltet 'Ansættelsesudløb'.

Fjern flueben for adgang til modulerne som markeret herunder.

Ændre indstillinger på fratrådt bruger i Xena

 

 

Fjern apps og ændre rolle

Gå tilbage til menuen Virksomhed -> Brugere. Øverst skal du markere feltet 'Vis deaktiverede', for også at se fratrådte brugere.

Ud for brugeren skal du trykke på de 3 prikker yderst til højre. I menuen vælges 'Tilpas apps', og fjern her flueben ud for alle de apps der er valgt. I bunden klikkes på knappen 'Rediger' for at gemme.

 

Gå tilbage til menuen Virksomhed -> Brugere. Øverst skal du igen markere feltet 'Vis deaktiverede', for også at se fratrådte brugere.

Ud for brugeren skal du igen trykke på de 3 prikker yderst til højre, og denne gang vælge 'Skift roller'. Sæt brugerens rolle til 'Medarbejder'. I bunden klikkes på knappen 'Skift' for at gemme.

Rollen 'Medarbejder' er en gratis rolle, og brugere med denne rolle har kun adgang til sin egen profil, og kan ikke tilgå data af nogen art i dit regnskab.

Skift rolle på fratrådt medarbejder i Xena

 

 

OBS: Det anbefales IKKE at fjerne brugeren fra regnskabet, hvis historik for medarbejderens registreringer ønskes bibeholdt.

Hvis du sletter brugeren i dit regnskab, vil adgangen blive slettet med det samme. Når først en bruger er slettet kan man ikke genåbne den, så skal man oprette en helt ny ekstra bruger. Derfor anbefales det at du IKKE sletter brugeren fra dit regnskab, men i stedet ændrer opsætningen ved at følge denne vejledning.

Prøv Xena og se hvor effektivt det er!

Opret din konto