Informasjonskapsler og personvern

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å samle statistikk om bruken av Xena og for å yte god service til kundene og brukerne våre.

Ettersom det er enheten din informasjonskapslene lagres på, er det selvfølgelig helt opp til deg om du vil gi din samtykke til dette. Men hvis du velger å blokkere Xenas informasjonskapsler, kan vi ikke garantere at hjemmesiden og produktet vårt kan levere de forventede tjenester.

 

Hva er informasjonskapsler (cookies)?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen din for å kunne gjenkjenne den. Ingen personlige opplysninger lagres i våre informasjonskapsler, og de kan ikke inneholde virus.

 

Slik sletter eller blokkerer du informasjonskapsler

Les hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler: http://minecookies.org/cookiehandtering.

Du kan velge bort informasjonskapsler fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Formålet med informasjonskapsler på Xena

  • Teknisk funksjonalitet, slik at vi kan huske innstillingene dine og yte support.
  • Trafikkmåling, slik at vi vet hvor mange som besøker siden vår.

 

Informasjonskapsler fra xena.biz og my.xena.biz:

  • Xena - informasjonskapsler som er nødvendige for at du kan bruke Xena-applikasjonen.
    • XSID, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.
    • K-XSID-fcpcdled, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.
  • Google Analytics - informasjonskapsler som brukes til innsamling av statistikk, slik at vi kan forbedre opplevelsen av Xena.
    • __utma, lagres i 2 år.
    • __utmb, lagres i 30 minutter.
    • __utmc, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.
    • __utmz, lagres i 6 måneder.
  • Live Chat - informasjonskapsler som brukes i forbindelse med support.
    • __lc.visitor_id., lagres i 2,5 år.
    • lc_window_state, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.

Informasjonskapsler fra newrelic.com bruker for å samle inn statistikk:

  • JSESSIONID, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.

Informasjonskapsler fra livechatinc.com, som brukes i forbindelse med support via chat:

  • __livechat, lagres i 2 år.
  • 3rdparty, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.
  • recent_window, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.
  • __livechat_lastvisit, lagres i 2 år.
  • common_iwcs_0, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.
  • main_window_timestamp, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.
  • main_window_timestamp_0, session-cookie, slettes når du lukker nettleseren.

 

Bruk av personopplysninger

Personopplysninger gis aldri til en tredjepart, med mindre du selv uttrykkelig gir tillatelse til dette, og vi samler aldri inn personopplysninger, med mindre du selv har gitt oss disse opplysningene ved registrering, kjøp, deltagelse i en undersøkelse osv. Her innhentes opplysninger om navn, adresse, postnummer, e-post, kjønn, alder, interesser, holdninger og kjennskap til forskjellige emner.

Personopplysninger brukes til å gjennomføre det kjøpet eller den servicen som opplysningene er innsamlet i forbindelse med. Utover dette brukes opplysningene til å få større kjennskap til deg og øvrige brukere av Xena. Slik bruk kan bl.a. omfatte undersøkelser og analyser som er rettet mot en forbedring av våre produkter, tjenester og teknologier.

 

Kontakt vedrørende personopplysninger

Hvis du ønsker adgang til de opplysningene som er registrert om deg hos Xena, kan du rette en henvendelse til oss. Se kontaktopplysningene nederst på denne siden. Hvis det er registrert uriktige data, eller hvis du har andre innsigelser, kan du henvende deg til samme sted. Du har mulighet fot å få innsikt i hvilke opplysninger som er registrert om deg, og du kan komme med innsigelser mot registeret i henhold til personopplysningsloven.

 

Beskyttelse av personopplysninger

Ifølge personopplysningsloven skal dine personlige opplysninger oppbevares sikkert og fortrolig. Vi lagrer dine personlige opplysninger på datamaskiner med begrenset adgang, og som er plassert i kontrollerte omgivelser. Sikkerhetstiltakene våre kontrolleres jevnlig, slik at vi kan avgjøre om brukeropplysningene håndteres forsvarlig og i henhold til dine rettigheter som bruker. Vi kan imidlertid ikke garantere at dataoverføringer over Internett er 100 % sikre. Det betyr at det kan være en risiko for at andre uvedkommende tilraner seg adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk. Du overgir derfor dine personlige opplysninger på eget ansvar.

Personopplysninger slettes eller anonymiseres løpende etter at formålet med innsamlingen av opplysningene har opphørt. Personopplysninger lagres høyst i 12 måneder etter bruk.

Den raske utviklingen av Internett betyr at det kan bli nødvendig å foreta endringer i behandlingen av personopplysningene. Vi forbeholder derfor retten til å oppdatere og endre de nåværende retningslinjene for behandling av personopplysninger. Hvis vi gjør det, vil vi selvfølgelig endre datoen for "sist oppdatert" nederst på siden. Hvis vi foretar vesentlige endringer, vil vi gi deg beskjed i form av en synlig opplysning på nettsiden vår.

Hvis det lagres personopplysninger om deg, har du ifølge personopplysningsloven rett til å få opplyst hvilke personopplysninger som gjelder deg. Hvis det viser seg at de opplysningene som behandles om deg, er uriktige eller ufullstendige, har du rett til å kreve disse rettet. Du kan til enhver tid komme med innsigelser mot at opplysningene om deg er gjenstand for behandling. Du kan også til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke. Du har mulighet til å klage på behandlingen av opplysninger og data vedrørende deg. Klage rettes til Datatilsynet.

 

Kontakt Xena

Du kan kontakte Xena her:


Sist oppdatert 08-06-2017.